dżem jabłkowo-borówkowy

1 godz. 0 min.
3 porcje
Dżem z jabłek i borówki brusznicy
0

Jeśli nie lubisz dżemów i dżemów ze względu na mdłą słodycz – ten przepis jest specjalnie dla ciebie. Wybierz kwaśne odmiany jabłek, uzupełnij je naturalną cierpką kwaskowatością borówki brusznicy-a otrzymasz czystą przyjemność.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj jabłka, obierz i rdzeń i pokrój w kliny.

Dżem z jabłek i borówki brusznicy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Wymieszaj wodę z kwasem cytrynowym i polej jabłka. Podpal wszystko i gotuj przez 7-10 minut.

Dżem z jabłek i borówki brusznicy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Wyjmij obrabiany przedmiot z pieca, pozwól mu lekko ostygnąć i zmiel blenderem do pożądanej konsystencji.

Dżem z jabłek i borówki brusznicy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Następnie dodaj Borówki do jabłek i delikatnie wymieszaj.

Dżem z jabłek i borówki brusznicy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Wymieszaj cukier, żelfiks i cukier waniliowy i wyślij do pozostałych składników.

Dżem z jabłek i borówki brusznicy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zagotuj dżem, gotuj przez 5 minut i wlej do wysterylizowanych słoików.

Dżem z jabłek i borówki brusznicy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy