dżem pomarańczowy z agarem agarowym

40 min
4 porcje
Dżem pomarańczowy z agarem agarowym
0

Istnieją dwa główne sposoby przygotowania gęstego dżemu pomarańczowego: gotuj go przez długi czas do tej samej gęstości lub użyj specjalnych dodatków. Jednym z najlepszych dodatków do zimowych preparatów jest agar-agar, który jest całkowicie organiczny i pochodzenia roślinnego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij agar zimną wodą przez 20-30 minut.

Dżem pomarańczowy z agarem agarowym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Zmiel miąższ pomarańczy blenderem, dodaj cukier i odrobinę skórki do smaku.

Dżem pomarańczowy z agarem agarowym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia i gotuj przez 10 minut.

Dżem pomarańczowy z agarem agarowym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wlej agar, wymieszaj i ponownie zagotuj dżem.

Dżem pomarańczowy z agarem agarowym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Gotuj przez kolejne 5-7 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Dżem pomarańczowy z agarem agarowym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy