Kolejny przepis dla miłośników półfabrykatów grzybowych. Marynowane rzędy z octem są przygotowywane w taki sam sposób, jak większość grzybów. Ważne jest, aby pamiętać, że są to rodzaje myszoskoczków, dlatego proces mycia należy traktować poważnie.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posortuj rzędy i dokładnie spłucz pod bieżącą wodą.
Napełnij zimną wodą i gotuj przez 10 minut.
Zmień wodę i gotuj przez kolejne 10 minut.
Wrzuć grzyby do durszlaka i pozostaw do spuszczenia.
W osobnym rondlu połącz wodę z cukrem, solą i przyprawami. Gotuj przez 3 minuty.
Dodaj rzędy, posiekany czosnek i gotuj wszystko razem przez 40 minut.
Wlej ocet i po 2 minutach zdejmij z ognia.
Ostrożnie ułóż rzędy w słoikach i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy