chrupiące ogórkowe lecho na zimę

50 min
4 porcje
Chrupiące ogórkowe lecho na zimę
0

Spośród wszystkich dziesiątek domowych przepisów lecho na zimę osobno chciałbym zwrócić uwagę na tę opcję z ogórków. Niezupełnie klasyczny, ale taki pyszny i chrupiący. Wspaniała przekąska dla całej rodziny i dla gości, a przygotowanie jest proste.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć ogórki w zimnej wodzie przez kilka godzin.

Przełóż pomidory przez maszynkę do mięsa, losowo pokrój w nie paprykę i dodaj cukier, sól i olej.

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia i gotuj przez 15 minut.

Dodaj pokrojone ogórki i gotuj przez kolejne 10 minut.

Następnie dodaj zmiażdżony czosnek i ocet, wymieszaj, gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń lecho w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy