półfabrykaty na zimę
27.05.2023
sos do barszczu z gotowanych buraków na zimę
2 godz. 0 min.
10 porcji
Zimą znalezienie naprawdę smacznych i słodkich buraków do barszczu może być trudne. Ponadto przygotowanie z niego sosu zawsze zajmuje przyzwoitą część czasu. Z tego powodu wolę od razu zaopatrzyć się w przyszłość i zwinąć opatrunek do słoików.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj buraki do miękkości i zetrzyj.
Zetrzyj również marchewki,a cebulę i paprykę posiekaj.
Połącz wszystkie warzywa, olej, wodę, cukier, sól i pieprz.
Doprowadź sos do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Wlej ocet i dodaj zmiażdżony czosnek. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Zwiń opatrunek na zimę do wysterylizowanych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy