kapuśniak bez kapusty w słoikach na zimę

50 min
4 porcje
Kapuśniak bez kapusty w słoikach na zimę
0

Jeśli kochasz kapuśniak i chcesz cieszyć się nim o każdej porze roku, niezależnie od asortymentu i jakości warzyw w sklepach – zwiń kilka słoików na zimę. Ponadto istnieją dziesiątki różnych przepisów na każdy gust. Nawet na wypadek, gdybyś potrzebował kęsa bez kapusty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i drobno posiekaj.

Zetrzyj marchewki, posiekaj cebulę i paprykę i wymieszaj wszystkie warzywa.

Dodaj masło, sól i cukier i gotuj wszystko razem przez pół godziny.

Wlej ocet i zwiń przedmiot pod kapuśniakiem do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy