przekąska z bakłażana na zimę bez sterylizacji

35 min
12 porcji
Przekąska z bakłażana na zimę bez sterylizacji
SergeyAK, stock.adobe.com
0

Najlepszy przepis dla tych, którzy cenią prostotę i czas. Przekąska z bakłażana jest przygotowywana bez sterylizacji. Warzywa są po prostu krojone i gotowane z przyprawami. To wystarczy, aby przedmiot był doskonale przechowywany przez całą zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażany i przykryj przez 20 minut słoną wodą.

Posiekaj pomidory, obraną cebulę, paprykę i czosnek.

Połącz wszystkie warzywa w dużym rondlu, dodaj przyprawy, sól i olej.

Dusić na małym ogniu przez 20 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i po 1 minucie zdejmij z ognia.

Włóż do wysterylizowanych słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy