Puree z jabłek na zimę

45 min
6 porcji
Puree z jabłek na zimę
Juefrateam, stock.adobe.com
0

Zaopatrz się w pyszne puree jabłkowe na zimę! Aby to zrobić, możesz użyć nawet powolnych i brzydkich owoców. Podczas gotowania są gotowane i puree z blenderem. Ilość cukru zależy od kwasu jabłkowego i preferencji smakowych.

Składniki

  • jabłka - 2 kg
  • cukier - 250 g
  • sok z cytryny - 2 art.
  • woda (gotowany) – 200 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka na ćwiartki, obierz i posiekaj.

Umieść półfabrykat na patelni i skrop sokiem z cytryny, aby jabłka się nie ściemniały.

Dodaj cukier, wodę i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Zmiel blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładki.

Rozłóż mus jabłkowy w czystych, suchych słoikach i sterylizuj przez 15 minut.

Ostrożnie wyjmij słoiki z wanny do sterylizacji i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy