Zaopatrz się w pyszne puree jabłkowe na zimę! Aby to zrobić, możesz użyć nawet powolnych i brzydkich owoców. Podczas gotowania są gotowane i puree z blenderem. Ilość cukru zależy od kwasu jabłkowego i preferencji smakowych.
Składniki
- jabłka - 2 kg
- cukier - 250 g
- sok z cytryny - 2 art.
- woda (gotowany) – 200 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój jabłka na ćwiartki, obierz i posiekaj.
Umieść półfabrykat na patelni i skrop sokiem z cytryny, aby jabłka się nie ściemniały.
Dodaj cukier, wodę i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
Zmiel blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładki.
Rozłóż mus jabłkowy w czystych, suchych słoikach i sterylizuj przez 15 minut.
Ostrożnie wyjmij słoiki z wanny do sterylizacji i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy