A dlaczego nie dodać ząbka czosnku do sałatki greckiej? Sprawi, że danie będzie bardziej apetyczne i doda lekkich nut pikanterii. Pokrój warzywa i fetę niezbyt drobno. Idealnie kawałki powinny być tego samego rozmiaru co oliwki.
Składniki
- feta - 100 g
- oliwki (bez pestek) – garść
- pomidory (średnie) – 2 kawałki
- ogórki - 150 g
- papryka - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- czosnek - 1 ząbek
- pietruszka - kilka gałązek
- oliwa z oliwek - 2 art.
- oregano - 0,5 łyżeczka
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory, ogórki, pietruszkę, obraną paprykę i cebulę.
Połącz warzywa, oliwki, pietruszkę, fetę i czosnek przepuszczony przez prasę.
Dodaj sól, oregano i oliwę z oliwek. Wymieszaj sałatkę, aby warzywa i ser się nie pomarszczyły.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy