sałatki 23.02.2022

Sałatka warstwowa z czerwoną rybą, jajkami i warzywami

20 min
5 porcji
Sałatka warstwowa z czerwoną rybą, jajkami i warzywami
0

Przygotowuję tę sałatkę na prawie każde wakacje, a goście są zawsze zachwyceni. Zrobi to każda czerwona ryba: pstrąg, łosoś lub łosoś. Sok z cytryny jest opcjonalny, ale nadaje lekki cytrusowy smak i sprawia, że danie jest bardziej apetyczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę, pomidory, ogórki i obrane jajka.

Sałatka warstwowa z czerwoną rybą, jajkami i warzywami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Włóż połowę jajek do szklanek, dodaj sól, pieprz i majonez.

Sałatka warstwowa z czerwoną rybą, jajkami i warzywami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Kolejne warstwy to pomidory, ogórki i ryby. Skrop sokiem z cytryny i dodaj trochę majonezu.

Sałatka warstwowa z czerwoną rybą, jajkami i warzywami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Rozłóż pozostałe jajka równomiernie na wierzchu. Włóż sałatkę do lodówki na kilka godzin, aby wszystkie składniki miały czas na namoczenie.

Sałatka warstwowa z czerwoną rybą, jajkami i warzywami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy