Wiele potraw azjatyckich charakteryzuje się słodkawym smakiem, pikantnością i pikantnym aromatem. W większości przypadków doprawia się je sosem hoisin. Jest przygotowywany na bazie sosu sojowego z pastą orzechową i czosnkiem. Bez obróbki cieplnej, składniki są łatwe do wymieszania.
Składniki
- Pasta orzechowa - 3 art.
- czosnek - 1 ząbek
- sos sojowy - 80 ml
- ocet ryżowy - 1 art.
- olej sezamowy - 2 art.
- Tabasco - do smaku
- brązowy cukier - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz czosnek i przepuść przez prasę.
Dodaj pastę orzechową, cukier, olej, ocet i sos sojowy. Mieszaj, aż będzie gładka.
Dopraw do smaku sosem Tabasco i jeszcze raz wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy