Najbardziej aromatyczny i bogaty sos grzybowy zawsze pochodzi z grzybów leśnych. Istnieją pewne cechy, w porównaniu z pieczarkami, ale w dalszej części przepisu opowiem o nich szczegółowo. Przed rozpoczęciem gotowania dokładnie oczyść i opłucz grzyby.
Składniki
- grzyby leśne - 500 g
- śmietana (20%) – 400 ml
- cebula - 1 rzecz
- masło - 20 g
- mąka - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj grzyby przez 15 minut po ugotowaniu i drobno posiekaj.
Smaż posiekaną cebulę na maśle przez kilka minut.
Dodaj grzyby i smaż przez kolejne 10 minut.
Dodaj mąkę i przyprawy i wszystko wymieszaj.
Wlej śmietanę i duś sos, aż będzie gęsty.
Zmiel go blenderem według uznania.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy