sosy 05.06.2023

sos grzybowy z grzybów leśnych

45 min
4 porcje
Sos grzybowy z grzybów leśnych
ivanmateev, stock.adobe.com
0

Najbardziej aromatyczny i bogaty sos grzybowy zawsze pochodzi z grzybów leśnych. Istnieją pewne cechy, w porównaniu z pieczarkami, ale w dalszej części przepisu opowiem o nich szczegółowo. Przed rozpoczęciem gotowania dokładnie oczyść i opłucz grzyby.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj grzyby przez 15 minut po ugotowaniu i drobno posiekaj.

Smaż posiekaną cebulę na maśle przez kilka minut.

Dodaj grzyby i smaż przez kolejne 10 minut.

Dodaj mąkę i przyprawy i wszystko wymieszaj.

Wlej śmietanę i duś sos, aż będzie gęsty.

Zmiel go blenderem według uznania.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy