sosy 22.01.2022

pieczarkowy sos pieczarkowy z żółtkiem, jogurtem i śmietaną

35 min
4 porcje
Sos grzybowy z pieczarek z żółtkiem, jogurtem i śmietaną
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Ten przepis na sos grzybowy znalazłem kiedyś w popularnym francuskim magazynie. Być może u mnie nie działa w stu procentach tak, jak zamierzali go wielcy kucharze, ale jedno wiem na pewno - jest niesamowicie pyszny! Spróbuj, spodoba ci się też!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj pieczarki i obraną cebulę.

Podsmaż cebulę na maśle, aż będzie przezroczysta.

Dodaj pieczarki i kontynuuj gotowanie, aż wilgoć wyparuje. Wyłącz ogrzewanie i pozostaw pod przykryciem.

Ubij żółtko ze śmietaną, solą i mielonym pieprzem.

Dodaj jogurt i dobrze wymieszaj.

Wymieszaj powstałą mieszaninę ze smażonymi grzybami i czosnkiem przepuszczonym przez prasę.

Umieść sos na małym talerzu i udekoruj natką pietruszki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy