Sałatki z paluszkami krabowymi są częstymi potrawami na każdej uroczystości. Proponuję zrezygnować ze zwykłych przepisów i przygotować dziś tę bardzo smaczną i łatwą wersję sałatki. Możesz doprawić go kwaśną śmietaną, majonezem lub ich mieszanką.
Składniki
- paluszki krabowe - 250 g
- ogórki (średnie) – 2 kawałki
- zielony groszek (puszka) – Polbank
- sałata - 4 listek
- koperek - 3 gałązki
- majonez - 2 art.
- śmietana - 2 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój paluszki krabowe, ogórki i koperek.
Spłucz sałatkę, strząśnij nadmiar wody i rozerwij rękami.
Zielony groszek w puszkach wrzuć do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.
Połącz paluszki krabowe, ogórki, koperek, groszek, liście sałaty i sól.
W osobnym pojemniku wymieszaj majonez ze śmietaną i dodaj do sałatki.
Delikatnie wymieszaj i możesz podać gotową sałatkę do stołu.
Przepis Wideo
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy