zupa grzybowa na zimę w słoikach

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zupa grzybowa na zimę w słoikach
0

Czy kiedykolwiek próbowałeś zwijać zupy na zimę? Czy wiesz, że to możliwe? Chcę podzielić się moim ulubionym przepisem na zupę grzybową. Jednocześnie jest to odpowiedź na pytanie, co jeszcze można zrobić ze świeżo zebranych grzybów, poza tym, że są marynowane.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i posortuj grzyby. Dodaj jedną trzecią petrshuki i liście laurowe.

Wlej 2-2, 5 litra wody, zagotuj i gotuj przez pół godziny.

Losowo posiekaj pozostałe warzywa, zioła i czosnek. Wrzuć grzyby do durszlaka i włóż wszystko do sterylnych słoików. Dodaj pieprz.

Odcedź bulion grzybowy, wymieszaj z cukrem, solą i kwasem cytrynowym, ponownie zagotuj i wypełnij puste miejsca.

Umieść słoiki do sterylizacji w garnku z wodą na kolejne pół godziny.

Zwiń je na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy