Szprot z pomidorami na zimę

3 godz. 20 min.
6 porcji
Szprot z pomidorami na zimę
0

Uwielbiasz konserwy rybne, ale wątpisz w ich zalety? Dlaczego więc nie zrobić ich samodzielnie ze sprawdzonych składników? W rzeczywistości szprot z pomidorami na zimę, choć wymaga dużo czasu, jest przygotowywany bardzo, bardzo prosto.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz wszystkie warzywa i przepuść przez maszynę do mięsa.

Dusić warzywa przez pół godziny i włożyć tam umyty rozmrożony szprot.

Dusić przez kolejne 2 godziny na małym ogniu.

Dodaj pozostałe składniki i kontynuuj duszenie przez 30 minut.

Wrzuć szprot do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy