ogórki w galarecie na zimę

3 godz. 20 min.
8 porcji
Ogórki w galarecie na zimę
0

Chcesz zachwycić swoich gości niezwykłą i oryginalną zimową przekąską? Spróbuj zrobić ogórki w galarecie! To danie ma nie tylko jasny i oryginalny smak, ale także świetnie wygląda na stole. Zapewniamy, że goście będą zachwyceni!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć ogórki przez kilka godzin w zimnej wodzie.

Ułóż je w sterylnych słoikach z plasterkami czosnku i chrzanu.

Zagotuj wodę z cukrem, solą i przyprawami.

Dodaj ocet i pozwól marynacie nieco ostygnąć.

Rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją, wlać do marynaty i wymieszać.

Ponownie zagotuj i zalej ogórki.

Sterylizuj słoiki z półfabrykatami przez kolejne 20 minut we wrzącej wodzie i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy