solanka z kiszonej kapusty na zimę w słoikach

1 godz. 30 min.
8 porcji2
Solanka z kiszonej kapusty na zimę w słoikach
0

Kilka puszek solanki pomoże, gdy zimą chcesz czegoś solidnego, ale nie będzie czasu na gotowanie. Mam kilka różnych ulubionych przepisów, a jednym z nich jest taka solanka z kiszonej kapusty. Plusem jest to, że jego przygotowanie prawie nie wymaga wysiłku, chociaż wymaga czasu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Lekko opłucz i wyciśnij kapustę.

Gotuj grzyby przez 15 minut we wrzącej wodzie i posiekaj.

Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i zetrzyj ogórki.

Dusić kapustę w łyżce oleju przez 20 minut.

Dodaj pozostałe masło i wszystkie inne składniki.

Gotuj mieszankę przez około godzinę na małym ogniu i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy