kawior z buraków z czosnkiem na zimę przez maszynę do mięsa

1 godz. 15 min.
4 porcje
Kawior z buraków z czosnkiem na zimę przez maszynkę do mięsa
0

Podczas gotowania kawioru warzywnego często używam buraków, które dodają nie tylko smaku, ale także jasności koloru. Czosnek nadaje kawiorowi przyjemną pikantność. A najlepsze jest to, że ten kawior można zrobić po prostu przez maszynę do mięsa – jest to bardzo wygodne i szybkie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz buraki, cebulę i marchewkę. Przełóż przez maszynę do mięsa.

Dodaj pomidora, olej, sól i cukier i zagotuj kawior.

Gotuj przez 45-50 minut na małym ogniu.

Dodaj zmiażdżony czosnek i ocet. Gotuj przez kolejne 5-7 minut.

Zwiń kawior w sterylne słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy