półfabrykaty na zimę
07.05.2023
Koreańska Sałatka z cukinii i ogórka na zimę
5 godz. 0 min.
4 porcje
Z koreańską marchewką wszystko jest jasne, ale w rzeczywistości możesz gotować szeroką gamę warzyw na tej samej zasadzie. I nie tylko raz, ale przez całą zimę. Mówię Ci, jak zrobić cukinię z ogórkami po koreańsku i jak lepiej zwinąć je w słoiki.
Składniki
- ogórki - 1 kg
- cukinia - 1 kg
- czosnek - 1 Głowa
- ostra czerwona papryka - 1 rzecz
- kolendra - 1 pęczek
- oliwa z oliwek - 100 ml
- ocet - 100 ml
- cukier - 3 art.
- Sol - 1 art.
- przyprawy i przyprawy (Koreański) – 30 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel czosnek, pieprz i kolendrę. Zetrzyj ogórki i cukinię na koreańskiej tarce lub cienko pokrój.
Wymieszaj wszystkie składniki i pozostaw obrabiany przedmiot na około 4 godziny.
Szczelnie ułóż warzywa w wysterylizowanych słoikach i sterylizuj przez kolejne 15 minut.
Zwiń przedmiot na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy