
W przypadku tak pięknej chrupiącej sałatki radzę samodzielnie usmażyć krakersy. Ponieważ kupione w sklepie z przyprawami i aromatami mogą zagłuszyć smak świeżych warzyw. Powiem Ci, jak to zrobić, aby były różowe i nietłuste.
Składniki
- biały chleb - 4 plasterki
- oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
- ogórki - 300 g
- rzodkiewka - 300 g
- czerwona kapusta - 150 g
- kiełkujące ziarna - 2 garści
- kiełkująca Masza - 2 garści
- olej sezamowy - 1 art.
- Sezam - 1 art.
- nasiona lnu - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój chleb na cienkie plasterki. Lekko posmaruj patelnię olejem za pomocą pędzla i opiekaj chleb z obu stron.
Natrzyj go ząbkami czosnku i pokrój na kawałki, aż ostygnie.
Posiekaj kapustę tak cienko, jak to możliwe i losowo posiekaj ogórki rzodkiewką.
Dodaj kiełki, Wrzuć sałatkę i skrop olejem sezamowym.
Posyp sezamem i siemieniem lnianym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy