
Wspaniała sałatka Sezonowa dla miłośników warzyw w ogóle, a zwłaszcza dyni! Radzę użyć w nim wędzonej kiełbasy z przyprawami-na przykład z papryką. A także coś takiego jak peperoni lub chorizo.
Składniki
- wędzona kiełbasa - 200 g
- Dynia - 200 g
- brokuły - 150 g
- szpinak - 2 garści
- granat (ziarna) – 100 g
- płatki migdałów - 2 art.
- jogurt - 2 art.
- mięta - 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój dynię na plasterki i wyślij na 20 minut do piekarnika w temperaturze 180 stopni.
Rozłóż brokuły na różyczki i gotuj przez kilka minut we wrzącej wodzie, aż będą miękkie.
Dodaj szpinak i posiekaną miętę, pokrój kiełbasę na plasterki.
Posyp sałatkę granatem i płatkami migdałów i polej jogurtem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy