
Podaruj rodzinie pyszny deser — zrób sałatkę owocową. Można go podawać po obiedzie, kolacji lub na lekką przekąskę w południe. Dopraw naczynie płynnym miodem i posyp suszonymi nasionami. Z pewnością ten deser stanie się Twoim ulubionym!
Składniki
- grejpfrut - 1 rzecz
- Mango - 1 rzecz
- jabłka (średnie) – 2 kawałki
- banany - 2 kawałki
- sok pomarańczowy - 3 art.
- miód - 3 art.
- nasiona lnu - 1 art.
- pestki dyni - 1 art.
- nasiona słonecznika - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grejpfrut opłucz wrzącą wodą, obierz, zawiń i pokrój.
Jabłka, obrane banany pokrój i skrop sokiem pomarańczowym. To nie pozwoli im szybko ciemnieć.
Mango przekrój na pół, usuń pestkę, skórkę i posiekaj miąższ.
Wymieszaj wszystkie trzy rodzaje nasion i wysusz na patelni przez kilka minut.
Połącz jabłka, grejpfruty, mango i banany.
Dodaj miód i delikatnie wymieszaj. Posyp sałatkę nasionami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy