
Komosa ryżowa z warzywami nie jest najbardziej oczywistą kombinacją, ale mimo to jest zdecydowanie warta twojej uwagi. To bardzo oryginalny przepis w tradycji kuchni orientalnej. Podawaj sałatkę na zimno, więc pozwól jej ostygnąć.
Składniki
- komosa ryżowa - 100 g
- fasola - 100 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- ogórki - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- pietruszka - 0.5 pęczek
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz fasolę z wyprzedzeniem i gotuj do miękkości.
Oddzielnie ugotuj komosę ryżową zgodnie z instrukcją i pozwól jej ostygnąć z fasolą.
Drobno posiekaj wszystkie warzywa i zioła.
Wrzuć sałatkę i dopraw oliwą z oliwek z sokiem z cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy