
Planujesz specjalne menu? Pamiętaj, aby dodać tę sałatkę. Wybierz dla niego tylko dojrzałe mango. Możesz to ustalić, naciskając palcami skórkę. Powinien być elastyczny i umiarkowanie miękki. Zwiotczałe owoce są zawsze bez smaku, a twarde są kwaśne.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 400 g
- Mango (dojrzały) – 2 kawałki
- szpinak - 200 g
- Olej roślinny - 4 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wątróbkę drobiową i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.
Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż wątrobę do miękkości. Na koniec sól i pieprz.
Mango obrać ze skórki, pestki i pokroić.
Rozerwij szpinak na kawałki rękami.
Połącz wątróbkę drobiową, mango i szpinak.
Dodaj zmielony pieprz, sól do smaku i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy