Chcę podzielić się z wami przepisem na dżem z miąższu arbuza z cytryną. To niesamowite odkrycie, którego dokonałam w zeszłym sezonie. Dwa litry dżemu gotowanego na próbę odleciały natychmiast. Tym razem planuję podejść do pytania bardziej odpowiedzialnie!
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz miąższ arbuza i pokrój na małe kawałki.
Cytryny opłucz wrzącą wodą i osusz serwetkami.
Usuń 1 łyżeczkę.skórki i odłóż na bok.
Obierz cytryny, białe folie i przepuść przez maszynę do mięsa.
Zagotuj wodę, dodaj cukier, skórkę i sok z cytryny, gotuj przez 5 minut.
Dodaj kawałki arbuza, wyłącz ogień i wyjmij do ostygnięcia.
Postaw garnek na małym ogniu, gotuj przez 20 minut, włóż do słoików i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy