dżem z miąższu arbuza z cytryną

35 min
4 porcje
Dżem z miąższu arbuza z cytryną
yanadjan, stock.adobe.com
0

Chcę podzielić się z wami przepisem na dżem z miąższu arbuza z cytryną. To niesamowite odkrycie, którego dokonałam w zeszłym sezonie. Dwa litry dżemu gotowanego na próbę odleciały natychmiast. Tym razem planuję podejść do pytania bardziej odpowiedzialnie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz miąższ arbuza i pokrój na małe kawałki.

Cytryny opłucz wrzącą wodą i osusz serwetkami.

Usuń 1 łyżeczkę.skórki i odłóż na bok.

Obierz cytryny, białe folie i przepuść przez maszynę do mięsa.

Zagotuj wodę, dodaj cukier, skórkę i sok z cytryny, gotuj przez 5 minut.

Dodaj kawałki arbuza, wyłącz ogień i wyjmij do ostygnięcia.

Postaw garnek na małym ogniu, gotuj przez 20 minut, włóż do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy