Fińskie ogórki z musztardą w słoikach bez sterylizacji

1 godz. 0 min.
4 porcje
Ogórki po fińsku z musztardą w słoikach bez sterylizacji
Olga Jakowlewa, stock.adobe.com
0

Pikantne fińskie ogórki z musztardą nie tylko dodadzą pikanterii i smaku twojemu menu, ale także zachwycą przydatnymi właściwościami w sezonie niedoboru witamin. A jednocześnie można je przygotować nawet bez sterylizacji. A potem powiem ci więcej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć ogórki przez kilka godzin w zimnej wodzie.

Włóż je do wysterylizowanych słoików i dodaj przyprawy do smaku.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 15 minut. Spuść tę wodę. I jeszcze raz.

Zagotuj czystą wodę z pozostałymi składnikami.

Ponownie napełnij ogórki i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy