czereśnie w syropie z pestkami na zimę

45 min
1 porcja
Czereśnie w syropie z pestkami na zimę
Hallgerd, stock.adobe.com
0

W przypadku zbioru wiśni nie jest konieczne usuwanie z niego nasion. Istnieje wiele przepisów, w których można pozostawić jagodę nietkniętą. Na przykład ta opcja z syropem cukrowym na słodycze. I jak bardzo to znalezisko spodoba się dzieciom!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż umyte wiśnie do sterylnego słoika.

Zalej go wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 10 minut.

Odcedź tę wodę i ponownie zagotuj.

Ponownie napełnij czereśnie przez kolejne 10 minut.

Ponownie odcedź, dodaj cukier i ponownie zagotuj.

Gotuj syrop, aż cukier się rozpuści, wlej wiśnie i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy