Taki niesamowity półfabrykat natychmiast przyciąga uwagę ze względu na jasny kolor buraków, który nabywa nawet śnieżnobiały kalafior. A następnie w przepisie powiem Ci, jak osiągnąć tak niezwykły wynik. Naprawdę bardzo łatwe!
Składniki
- kalafior - 1 kg
- Burak - 1 rzecz
- liść laurowy - 3 kawałki
- czosnek - 6 ząbki
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
- woda - 1 l
- sól - 1 art.
- cukier - 1 art.
- ocet - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż kalafior na małe kwiatostany i gotuj przez kilka minut.
Pokrój buraki w cienkie kostki.
Włóż warzywa, lavrushkę, czosnek i pieprz do sterylnych słoików.
Zalać wrzącą wodą, odstawić na 10 minut, odcedzić i ponownie zagotować.
Powtórz ten krok jeszcze dwa razy. Po raz ostatni dodaj sól, cukier i ocet do wody, napełnij słoiki i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy