Klasyczny forszmak to jedna z podstawowych potraw kuchni żydowskiej. Wariacje na jego temat można znaleźć w Polsce, Niemczech i oczywiście prosty przepis chętnie zapuścił korzenie w krajach poradzieckich. Proponuję dziś przygotować najprostszą i najbardziej uniwersalną opcję, którą możesz już uzupełnić przyprawami do smaku.
Składniki
- śledź (filet) – 3 kawałki
- biały chleb - 3 plasterki
- jaja kurze - 4 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 3 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz chleb w niewielkiej ilości wody.
Ugotuj jajka na twardo, ostudź i obierz.
Wyślij wszystkie składniki do blendera i zmiksuj, aż będą gładkie.
Dodaj olej i przyprawy do smaku do forshmak.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy