przekąski 09.04.2023

klasyczny forszmak

20 min
4 porcje
Klasyczny forszmak
0

Klasyczny forszmak to jedna z podstawowych potraw kuchni żydowskiej. Wariacje na jego temat można znaleźć w Polsce, Niemczech i oczywiście prosty przepis chętnie zapuścił korzenie w krajach poradzieckich. Proponuję dziś przygotować najprostszą i najbardziej uniwersalną opcję, którą możesz już uzupełnić przyprawami do smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz chleb w niewielkiej ilości wody.

Klasyczny forszmak: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Ugotuj jajka na twardo, ostudź i obierz.

Klasyczny forszmak: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Wyślij wszystkie składniki do blendera i zmiksuj, aż będą gładkie.

Klasyczny forszmak: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj olej i przyprawy do smaku do forshmak.

Klasyczny forszmak: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy