dżem z dzikiej róży z pestkami

30 min
4 porcje
Dżem z dzikiej róży z pestkami
airborne77, stock.adobe.com
0

Teraz porozmawiamy nie tylko o pysznym dżemie, ale także o przydatnym przygotowaniu. Dzika róża bije wszelkie rekordy pod względem ilości witamin i pierwiastków śladowych. W okresie przeziębienia dżem z dzikiej róży z nasionami szybko przywróci siłę i wzmocni układ odpornościowy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj dziką różę i dokładnie spłucz.

Pokrój jagody na pół, włóż do durszlaka i ponownie spłucz.

Zagotuj wodę z cukrem, gotuj przez 5-7 minut.

Wlej przygotowaną dziką różę i gotuj przez 5 minut. Zdejmij patelnię z ognia i ostudź. Powtórz procedurę jeszcze dwa razy.

Włóż gorący dżem do czystych, suchych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy