gęsta galaretka-pięć minut czerwonej porzeczki przez sokowirówkę

15 min
8 porcji
Gęsta galaretka
Magrig, stock.adobe.com
0

Kolejny sposób na szybkie spawanie niesamowitego przedmiotu obrabianego na zimę. Gęsta galaretka-pięciominutowa czerwona porzeczka jest przygotowywana w bardzo prosty sposób. Jagody są przepuszczane przez sokowirówkę, a powstały sok gotuje się przez 5 minut wraz z cukrem i kwasem cytrynowym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń czerwone porzeczki z gałązek i dokładnie spłucz.

Przełóż jagody przez sokowirówkę, wlej sok do rondla.

Dodaj cukier i zagotuj masę.

Dodaj kwas cytrynowy, gotuj przez 5 minut i włóż do wysterylizowanych słoików. Zwiń, odwróć do góry nogami i dobrze zawiń na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy