półfabrykaty na zimę
07.02.2023
gęsta galaretka-pięć minut czerwonej porzeczki przez sokowirówkę
15 min
8 porcji
Kolejny sposób na szybkie spawanie niesamowitego przedmiotu obrabianego na zimę. Gęsta galaretka-pięciominutowa czerwona porzeczka jest przygotowywana w bardzo prosty sposób. Jagody są przepuszczane przez sokowirówkę, a powstały sok gotuje się przez 5 minut wraz z cukrem i kwasem cytrynowym.
Składniki
- czerwona porzeczka - 3 kg
- cukier - według ilości soku
- kwas cytrynowy - na czubku noża
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usuń czerwone porzeczki z gałązek i dokładnie spłucz.
Przełóż jagody przez sokowirówkę, wlej sok do rondla.
Dodaj cukier i zagotuj masę.
Dodaj kwas cytrynowy, gotuj przez 5 minut i włóż do wysterylizowanych słoików. Zwiń, odwróć do góry nogami i dobrze zawiń na jeden dzień.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy