pomidory z jarzębiną na zimę

45 min
2 porcje
Pomidory z jarzębiną na zimę
0

Aby pomidory w puszkach błyszczały nowymi kolorami, wystarczy dodać do słoika coś nowego i interesującego. Na przykład kilka garści jarzębiny. Da swoją kwaskowatość i lekką cierpkość, które są tak dobre w przygotowaniu warzyw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej jarzębinę wrzącą wodą przez kilka minut i wrzuć do durszlaka.

Włóż jarzębinę, pomidory, liście, pietruszkę, czosnek i nasiona gorczycy do sterylnych słoików.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 20 minut pod pokrywkami.

Odcedź tę wodę, dodaj cukier, sól i ocet, ponownie zagotuj i wlej z powrotem.

Zwiń pomidory na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy