sok z czarnej porzeczki na zimę przez sokowirówkę

15 min
8 porcji
Sok z czarnej porzeczki na zimę przez sokowirówkę
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Po co kupować sok w sklepach, skoro można go tak łatwo ugotować? Dzisiaj powiem Ci, jak zrobić sok z czarnej porzeczki przez sokowirówkę. Przepis wykorzystuje cukier. Dostosuj jego ilość do swoich upodobań lub w ogóle nie dodawaj.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz czarne porzeczki z suchych ogonów i dokładnie spłucz.

Przełóż jagody przez sokowirówkę.

Wymieszaj powstały sok z cukrem i gotuj przez 10 minut.

Wlać do wysterylizowanych słoików, zwinąć i owinąć ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy