pierwsze dania 22.01.2022

Barszcz Zimny z kwasem

20 min
4 porcje
Zimny barszcz z kwasem chlebowym
timolina, stock.adobe.com
0

Kiedy Na zewnątrz jest ciepło i wcale nie chcesz stać przy kuchence, na ratunek przychodzi zimny barszcz. Możesz go ugotować na różne sposoby, ale dziś podzielę się przepisem na barszcz z kwasem chlebowym. Warzywa ugotować z wyprzedzeniem i pokroić w drobną kostkę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jajka na twardo obierz i pokrój na pół.

Obierz buraki i ziemniaki, pokrój w drobną kostkę.

Posiekaj szczypiorek, koperek i obrany ząbek czosnku.

W osobnym pojemniku wymieszaj musztardę, chrzan i śmietanę.

Wrzuć pokrojone warzywa, czosnek i zioła do głębokiego garnka. Delikatnie wymieszaj wszystko łyżką.

Wlej kwas chlebowy i pikantną mieszankę ze śmietaną. Wymieszaj jeszcze raz.

Dodaj sól, zmielony czarny pieprz i wyślij do lodówki na 30 minut.

Podczas serwowania dodaj połowę jajka do talerza.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy