Ten przepis ma dwa sekrety. Po pierwsze, tutaj miesza się dwa różne rodzaje grochu – suchy i zielony. Po drugie, w naczyniu są szparagi, które sprawiają, że jest delikatniejszy i bardziej oryginalny. Czego jeszcze prawdopodobnie będziesz potrzebować-powiem ci dalej!
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- woda - 1.5 L
- groszek (suchy) – 250 g
- zielony groszek - 250 g
- szparagi - 200 g
- por - 1 rzecz
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości i odłóż na inne potrawy.
Moczyć suchy groszek przez noc, a następnie gotować w bulionie.
Grubo posiekaj Por i usmaż na maśle.
Po pół godzinie dodaj losowo pokrojone szparagi, zielony groszek i Por do bulionu. Gotuj przez kolejne 10 minut.
Dodaj przyprawy i zmiel zupę blenderem zanurzeniowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy