pierwsze dania 18.02.2022

zupa grochowa puree ze szparagami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zupa grochowa ze szparagami
Natalia Klenova, stock.adobe.com
0

Ten przepis ma dwa sekrety. Po pierwsze, tutaj miesza się dwa różne rodzaje grochu – suchy i zielony. Po drugie, w naczyniu są szparagi, które sprawiają, że jest delikatniejszy i bardziej oryginalny. Czego jeszcze prawdopodobnie będziesz potrzebować-powiem ci dalej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka do miękkości i odłóż na inne potrawy.

Moczyć suchy groszek przez noc, a następnie gotować w bulionie.

Grubo posiekaj Por i usmaż na maśle.

Po pół godzinie dodaj losowo pokrojone szparagi, zielony groszek i Por do bulionu. Gotuj przez kolejne 10 minut.

Dodaj przyprawy i zmiel zupę blenderem zanurzeniowym.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy