pomidory w soku winogronowym na zimę

10 min
10 porcji
Pomidory w soku winogronowym na zimę to prosty i pyszny przepis, jak gotować krok po kroku
tycoon101, stock.adobe.com
0

W naszej rodzinie pomidory w puszkach są najszybciej spożywane, więc staram się je często zamykać. Dla odmiany używam różnych przepisów. Między innymi zbieram pomidory w soku winogronowym. Spróbuj I ty, to jest bardzo smaczne!

Składniki

dla pomidorów:
do marynaty:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz pomidory i nakłuj igłą, aby nie pękły pod wpływem wrzącej wody.

Umieść obrane ząbki czosnku, koper włoski, przyprawy i pomidory w wysterylizowanych słoikach. W tym procesie potrząśnij słoikami kilka razy, aby warzywa były gęstsze.

Wlać do góry wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i pozostawić na 20-30 minut.

Odcedź do rondla, dodaj sok winogronowy, cukier, sól i gotuj przez 5 minut.

Wlej ocet winny i wrzącą marynatę do słoików z pomidorami. Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy