dżem z zielonej żurawiny

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z zielonej żurawiny
0

Nie wiesz, gdzie umieścić zieloną żurawinę? I naprawdę nie jest to łatwe zadanie. Kiedyś próbowałem ugotować z niego dżem i okazało się to być może najlepszym rozwiązaniem ze wszystkich możliwych. I dlatego dzisiaj z przyjemnością podzielę się z wami sprawdzonym przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posyp żurawinę cukrem i pozostaw na noc.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5-7 minut.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć przez kilka godzin i gotuj przez kolejne 5-7 minut.

Powtórz poprzedni krok, a następnie natychmiast zwiń dżem do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy