galaretka z czarnej porzeczki bez żelatyny

15 min
6 porcji
Galaretka z czarnej porzeczki bez żelatyny
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Zimą w Sklepie jest mało świeżych jagód i owoców, więc musisz je zaopatrzyć w sezonie. Proponuję to zrobić, gotując galaretkę z czarnej porzeczki bez żelatyny. Taki kęs można podawać z sernikami, goframi, naleśnikami i po prostu posmarować chlebem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz czarne porzeczki z suchych ogonów, dokładnie spłucz i włóż do rondla.

Dodaj wodę i gotuj przez 5 minut.

Zmiel jagody za pomocą blendera zanurzeniowego, a następnie przetrzyj przez sito.

Powstałe puree wymieszać z cukrem i odstawić na 1 godzinę.

Gotuj przez 5-7 minut, włóż do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy