lecho z jęczmieniem perłowym na zimę

50 min
10 porcji
Lecho z jęczmieniem perłowym na zimę
0

Na pierwszy rzut oka może się wydawać, że przygotowanie takiego dania jest trudne. Uwierz mi, to dalekie od przypadku! W razie potrzeby nawet początkujący kucharz może ugotować lecho z jęczmieniem perłowym. Przygotuj wszystkie składniki z wyprzedzeniem, dokładnie przestudiuj proces i zacznij!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wypłucz jęczmień i namocz w zimnej wodzie przez 1 godzinę.

Obierz pomidory i posiekaj w blenderze.

Obierz cebulę i paprykę, drobno posiekaj.

Połącz masę pomidorową, cebulę i paprykę.

Dodaj sól, olej i gotuj przez 10 minut.

Dodaj jęczmień, mielony pieprz i gotuj przez kolejne 40 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i po 3 minutach zdejmij z ognia. Włóż gorące lecho do przygotowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy