Na pierwszy rzut oka może się wydawać, że przygotowanie takiego dania jest trudne. Uwierz mi, to dalekie od przypadku! W razie potrzeby nawet początkujący kucharz może ugotować lecho z jęczmieniem perłowym. Przygotuj wszystkie składniki z wyprzedzeniem, dokładnie przestudiuj proces i zacznij!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wypłucz jęczmień i namocz w zimnej wodzie przez 1 godzinę.
Obierz pomidory i posiekaj w blenderze.
Obierz cebulę i paprykę, drobno posiekaj.
Połącz masę pomidorową, cebulę i paprykę.
Dodaj sól, olej i gotuj przez 10 minut.
Dodaj jęczmień, mielony pieprz i gotuj przez kolejne 40 minut.
Wlej ocet, wymieszaj i po 3 minutach zdejmij z ognia. Włóż gorące lecho do przygotowanych słoików i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy