dżem z Chińskiej trawy cytrynowej

15 min
4 porcje
Chiński dżem z trawy cytrynowej
leonid_shtandel, stock.adobe.com
0

Każdy dom powinien mieć dżem z Chińskiej trawy cytrynowej. Powinien być spożywany w małych ilościach. Jagody są naturalnym energetykiem. Tonizują, zwiększają ciśnienie, poprawiają aktywność mózgu i wzmacniają odporność.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj jagody Schisandra i spłucz pod bieżącą wodą.

Przełóż przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze.

Dodaj cukier, wymieszaj i pozostaw na 1 godzinę, aby kryształy miały czas na rozpuszczenie.

Gotuj dżem przez 10 minut, włóż do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy