Aby pstrąg był jeszcze bardziej soczysty i smaczniejszy, można go nadziewać ziołami i warzywami. Na przykład pomidory, które doskonale uzupełniają każdą rybę. W dalszej części przepisu powiem ci, co i jak gotować i na co zwrócić uwagę. Podawaj gotowego pstrąga z ulubionym dodatkiem lub po prostu ze świeżymi warzywami.
Składniki
- pstrąg - 1 rzecz
- Zieleń - 1 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- pomidory - 2 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj warzywa i włóż do brzucha obranej ryby.
Posiekaj cebulę, czosnek i pomidory. Połóż wszystko na pstrągu.
Posyp przyprawami i skrop oliwą z oliwek.
Piecz pstrąga w piekarniku przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy