dania główne 24.01.2022

Pieczony łosoś z wiśniami i selerem

25 min
2 porcje
Pieczony łosoś z wiśniami i selerem
aleksashka_89, stock.adobe.com
0

Łosoś pieczony z warzywami stał się już klasykiem. Tym razem proponuję dodać do niego słodkie i soczyste pomidory koktajlowe i lekki chrupiący seler. Gotowe danie ma niesamowity aromat, a także ma minimum kalorii i wcale nie ma nadmiaru tłuszczu i węglowodanów. Solidna korzyść, gdziekolwiek spojrzysz!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj rybę przyprawami i oliwą z oliwek, włóż do formy.

Grubo posiekaj wiśnie i seler, rozłóż i skrop wszystko sokiem z cytryny.

Połóż gałązki rozmarynu i piecz naczynie przez 20-25 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy