Łosoś pieczony z warzywami stał się już klasykiem. Tym razem proponuję dodać do niego słodkie i soczyste pomidory koktajlowe i lekki chrupiący seler. Gotowe danie ma niesamowity aromat, a także ma minimum kalorii i wcale nie ma nadmiaru tłuszczu i węglowodanów. Solidna korzyść, gdziekolwiek spojrzysz!
Składniki
- łosoś - 450 g
- pomidory koktajlowe - 300 g
- cytryna - 0.5 kawałki
- seler - 4 stem
- przyprawy i przyprawy (dla ryb) – 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- rozmaryn - 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj rybę przyprawami i oliwą z oliwek, włóż do formy.
Grubo posiekaj wiśnie i seler, rozłóż i skrop wszystko sokiem z cytryny.
Połóż gałązki rozmarynu i piecz naczynie przez 20-25 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy