Aromatyczne, obfite i bardzo smaczne grzyby leśne docenią nawet wymagający smakosze. Ale muszą być w stanie gotować, ponieważ nadal różnią się od zwykłych pieczarek. Mówię Ci, jak zrobić je w doniczkach z młodymi ziemniakami.
Składniki
- grzyby leśne - 300 g
- młode ziemniaki - 400 g
- rozmaryn - 2 gałązki
- bulion grzybowy - 300 ml
- sól - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umyj grzyby wodą i gotuj przez 10-15 minut. Zostaw bulion.
Pokrój młode ziemniaki na duże kawałki i ułóż w doniczkach.
Dowolnie pokrój grzyby i lekko podsmaż. Wyślij je do doniczek.
Dodaj przyprawy, czosnek i posiekany rozmaryn.
Napełnij wszystko bulionem grzybowym i piecz przez około godzinę w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy