lecho z cukinii i ogórków na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Lecho z cukinii i ogórków na zimę
0

Papryka trafia do tradycyjnego lecho. Istnieje wiele przepisów z bakłażanem. Ale dzisiaj chcę zasugerować, abyś spróbował czegoś zupełnie nowego. Lecho z cukinii i ogórków! W dalszej części przepisu szczegółowo opiszę, jak przygotować taką przekąskę warzywną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i zmiel blenderem.

Dodaj masło, cukier, sól i przyprawy do smaku. Doprowadzić do wrzenia.

Ułóż posiekaną cukinię i gotuj lecho przez 20 minut.

Ułóż pokrojone ogórki i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.

Dodaj posiekane zioła i ocet.

Po 5 minutach zwiń lecho w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy