sos ze śliwek do mięsa na zimę

40 min
8 porcji
Sos ze śliwek do mięsa na zimę
Nataliia Sirobaba, stock.adobe.com
0

Jak sprawić, by idealne danie było jeszcze smaczniejsze? Oczywiście dodaj sos! Aby nie kupować go w sklepie, proponuję samemu go ugotować. Dzielę się świetnym przepisem na sos śliwkowy do mięsa. Jest tak prosty, że nawet początkujący kucharz może to zrobić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śliwki przekrój na pół, obierz i włóż do rondla.

Dodaj wodę i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Przetrzyj miękkie owoce przez sito.

Powstałe puree wymieszać z przyprawami, cukrem i solą.

Gotuj przez 10 minut, wlej ocet i natychmiast zdejmij z ognia.

Napełnij czyste, suche słoiki gorącym sosem, zwiń i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy