Marynowanie ryb to wspaniały sposób na zachowanie świeżości i smaku przez długi czas. Mój przepis na marynowaną makrelę z cebulą jest niezwykle prosty i nie ma w nim nic zbędnego. Jest doskonale przechowywany w ciemnym, chłodnym miejscu przez długi czas.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój makrelę i pokrój w porcje. Pokrój cebulę w pierścienie.
Włóż wszystko do sterylnych słoików z liśćmi laurowymi i czosnkiem. Posyp solą i pieprzem do smaku.
Dodaj wodę i olej, nie sięgając 1.5-2 cm do krawędzi słoików.
Wyślij puste miejsca do zimnego piekarnika.
Ustaw 180 stopni i pozostaw konserwy na 50 minut.
Zmniejsz temperaturę do 120 stopni i pozostaw na kolejne 2.5-3 godziny.
Zwiń makrelę na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy