ostre korniszony na zimę

20 min
20 porcji
Ostre korniszony na zimę
zefirchik06, stock.adobe.com
0

Co może być smaczniejszego niż pikle? Oczywiście ostre korniszony! Często podaje się je pod wódką, z tłuczonymi ziemniakami, daniami mięsnymi i rybnymi. Ale nawet jeśli nie interesujesz się alkoholem, pikantna przekąska bardzo ci się spodoba!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz korniszony i zalej zimną wodą przez 2 godziny.

Umieść koperek, przyprawy, całe strąki pieprzu i obrane ząbki czosnku w wysterylizowanych słoikach.

Mocno ubij korniszony, kilkakrotnie potrząsając puszkami.

Wlać do góry stromą wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i pozostawić do ogrzania na 30 minut.

Odcedź do garnka i gotuj przez 2 minuty.

Wlej cukier i sól do słoików z ogórkami.

Wlej ocet, wrzącą wodę i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy