Uwielbiasz dodawać akcentu nawet do znanych klasyków? Dzisiaj podzielę się z wami dokładnie tym przepisem na pomidory w puszkach we własnym soku. Jego sekret polega na tym, że nadchodzi bazylia, która natychmiast nadaje obrabianemu przedmiotowi lekko włoskie nuty.
Składniki
- pomidory - 2 kg
- sok pomidorowy - 1 L
- czosnek - 1 Głowa
- bazylia - 1 pęczek
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
- koperek - 4 parasolka
- cukier - 2 art.
- sól - 1 art.
- ocet - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż całe pomidory, czosnek, bazylię, koperek i paprykę do wysterylizowanych słoików.
Zagotuj sok pomidorowy z cukrem i solą. Dodaj ocet.
Napełnij pomidory i sterylizuj przez kolejne 10 minut.
Zwiń słoiki na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy