Domowe syropy są o wiele bardziej wszechstronne niż się wydaje. Przydają się na herbatę, wypieki, desery, słodkie śniadania, oryginalne napoje i inne potrzeby. I mogą być bardzo różnorodne. Na przykład z aronii z liśćmi wiśni.
Składniki
- Aronia - 2 kg
 - kwas cytrynowy - 2 art.
 - woda - 2 L
 - liście wiśni - 15 kawałki
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dodaj liście wiśni i łyżkę kwasu cytrynowego do aronii.
Napełnij wodą, zagotuj, zdejmij z ognia i pozwól obrabianemu przedmiotowi zaparzyć się przez jeden dzień.
Odcedź bulion i dodaj do niego cukier.
Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 7 minut.
Dodaj kolejną łyżkę kwasu cytrynowego, wymieszaj syrop i wlej do słoików lub butelek.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy